Bucatini all’Amatriciana
Ingredienser
- Bucatini, 400 g
- Guanciale eller saltat (inte rökt) sidfläsk/ pancetta, 250 g
- Torrt vitt vin, 2 dl
- Konserverad Plommontomat (San Marzano), 500 g
- Pecorino eller Parmesan 80 g
- Salt och Svartpeppar
Gör så här
Tärna fläsket i 1-cm stora kuber och stek det på mellanvärme tills att det släpper fett och blir knaprigt. Ta upp fläsket ur pannan, sila bort bottensatsen. Häll tillbaks fettet i pannan och deglacera med vitt vin. Låt vin och fett reducera ner till hälften och tillsätt sedan tomaterna. Låt puttra i ca 15 minuter på låg värme. Smaka av såsen och justera sälta.
Koka Bucatinin i rikligt med saltat vatten tills att den är al dente. För över pastan till pannan med tomatsåsen, tillsätt osten och slunga pastan i pannan. Späd eventuellt med lite pastavatten om såsen känns för tjock.
Lägg upp på tallrik, strö över det goda fläsket, lite extra ost och rejält med svartpeppar.