Säsongernas mat

Säsongernas mat

Vår filosofi för råvaror och kvalitet är mycket enkel. Bra råvaror smakar inte bara gott, de är också tillverkade på ett hållbart sätt. Vi är fast övertygade om att bra råvaror följer de olika säsongernas variationer och är odlade i vårt regionala närområde. Råvaror som är i säsong gör minsta möjliga skada på klimatet, håller hög kvalitet och lågt pris. Visst låter det enkelt?

Men alla råvaror kan naturligtvis inte produceras i Sverige. Det växer inga olivträd på Västgötaslätten och de skånska åkrarna är alldeles för blåsiga för apelsinodling. Somliga råvaror måste vi helt enkelt importera från Europa. Men även då utgår vi från säsongernas skiftningar. Vi köper blodapelsiner när de är mogna på Sicilien och den röda radicchio-salladen när den har skördats i Venedig. Genom att följa med årstiderna håller vi nere utsläppen, pressar priserna och garanterar den höga kvaliteten. Dessutom blir sortimentet spännande och omväxlande.

×