
Pasta, Pasta, Pasta & glass - 4 rätter, 5 juni 2025
Pasta, pasta, pasta och glass
Upptäck pastans magi från grunden!
Välkommen till vår matlagningskurs med tema pasta, där vi går på djupet i både teknik och filosofi bakom en av världens mest älskade maträtter.
Tillsammans lär vi oss att:
-
Göra färsk pasta för hand
-
Skapa fylld pasta som man gör den i Bologna
-
Tillaga torkad pasta på rätt sätt.
Allt görs från grunden, med fokus på hantverk, råvaror och känsla. Perfekt för både nybörjare och matentusiaster som vill ta sin pastakunskap till nästa nivå!
Pasta, pasta, pasta & Glass - 4 rätter
Färsk Pasta - Tagliatelle med kantareller (om i säsong annars ragu)
Fylld Pasta - Ravioli med ricotta och spenat i en sås av smör och salvia
Torkad pasta - Linguine alle Vongole
Dolce - Säsongens glass med tillbehör
Alkoholfri dryck och kaffe serveras under matlagningskursen och till middagen.
Matlagningen pågår i ca 3 timmar följt av måltiden. Alla deltagare får recept för kvällens meny. Förkläden finns att låna. Möjlighet att handla varor från Netfood samband med kursen.
Pris Netfood medlem: 950 kr/person
Pris Icke medlem: 1 500 kr/person
Datum & tid: 5 juni 2025, kl 17:00-22:00
Plats - Netfood, Bodalsvägen 2A, Lidingö
Anmäl intresse till kursen, maila till lagamat@netfood.se
(Glöm ej ange vilket datum!) Obs minsta antal deltagare är 8 st personer/kurstillfälle.
Laga mat med Anders
Under några år drev jag och min familj ett hotell i den lilla byn Monterongriffoli, på den toscanska landsbygden. I köket lagade jag genuin italiensk mat från grunden med råvaror från lokala producenter. Men det var ingen ”one man show”, jag var sällan ensam vid spisen. Hotellgäster, grannar från byn eller vänner från Sverige hjälpte ofta till bland grytor och karotter. Så vill jag ha det på mina matlagningskurser: socialt, välkomnande och roligt. Jag står för kunskapen och erfarenheten, men maten skapar vi tillsammans. Oavsett om du är en fullfjädrad hemmakock eller en novis på italiensk matlagning så lovar jag dig en upplevelse som kommer att höja dina färdigheter som matlagare.