Cotoletta di maiale – Fläskschnitzel
Det norditalienska köket påminner mer om de norra grannländernas kök än om det egna köket i syd. I detta recept serveras schnitzeln med en potatissallad men Ruccola och schnitzel trivs också bra ihop.
Ingredienser
Schnitzel
- Kotlettrad av fläsk utan ben, 1 kg
- Vetemjöl, 50 g
- Ägg, 3 st
- Ströbröd, 2 dl
- Fileer av sardell, 12 st
- Kapris, 50 g
- Citroner, 2 st
- Smör, 200 g
- Salt & Peppar
Potatissallad
- Fast potatis, 400 g
- Rivet skal av citron, 1 st
- Saften av citron, 1/2 st
- Bladpersilja, 1 knippe
- Olivolja, 0,5 dl
- Salt och svartpeppar
Gör så här
Potatissallad
Koka potatisen med skalet på. Skala och skiva potatisen. Lägg över den i en bunke och tillsätt olivolja, rivet citronskal, skuren persilja, pressad citron samt salt & peppar.
Schnitzel
Skär fläsket i 1 cm tjocka skivor. Banka ut skivorna till 2 mm tjocklek. Vänd skivorna först i vetemöjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Stek schnitzlarna i stekpanna på medelhög värme i rikligt med smör tills de är gyllenbruna.
Servera med potatissalladen, citron, sardell och kapris.