Klassisk italiensk - 4 rätter
Den klassiska italienska menyn består vanligtvis av fyra rätter, och varje rätt har sin specifika roll. Antipasto är förrätten som ska öppna måltiden och väcka aptiten. Sen är det dags för kolhydrater (Primo) följt av protein (Secondo) och avslutningsvis Sött (Dolce).
Klassisk Italiensk meny - 4 rätter
Antipasto - Crostini med tre olika toppings
Primo Piatto - Ravioli med Ricotta och spenat i en sås av smör och salvia
Secondo Piatto - Saltimbocca alla Romana med en sallat på rå kronärtskocka
Dolce - Egengjord glass direkt från glassmaskinen med tillbehör
Alkoholfri dryck och kaffe serveras under matlagningskursen och till middagen. Matlagningen pågår i ca 2 timmar följt av måltiden. Alla deltagare får recept för kvällens meny. Förkläden finns att låna. Möjlighet att handla varor från Netfood i samband med kursen.
(Glöm ej ange vilket datum!) Obs minsta antal deltagare är 6 st personer/kurstillfälle.
Laga mat med Anders
Under några år drev jag och min familj ett hotell i den lilla byn Monterongriffoli, på den toscanska landsbygden. I köket lagade jag genuin italiensk mat från grunden med råvaror från lokala producenter. Men det var ingen ”one man show”, jag var sällan ensam vid spisen. Hotellgäster, grannar från byn eller vänner från Sverige hjälpte ofta till bland grytor och karotter. Så vill jag ha det på mina matlagningskurser: socialt, välkomnande och roligt. Jag står för kunskapen och erfarenheten, men maten skapar vi tillsammans. Oavsett om du är en fullfjädrad hemmakock eller en novis på italiensk matlagning så lovar jag dig en upplevelse som kommer att höja dina färdigheter som matlagare.