Neapolitansk Pizza - 4 rätter, Onsdag 15 oktober 2025

Neapolitansk Pizza - 4 rätter, Onsdag 15 oktober 2025

Neapel (Napoli) i Italien anses vara pizzans födelseplats. Den klassiska napolitanska pizzan utvecklades där på 1700- och 1800-talet. Napolitansk pizza har en tunn, mjuk botten med lite tjockare kanter. 

Neapolitansk Pizza - 4 rätter

Välkommen till vår pizzakurs med Anders och Clarence som lär oss att baka tre olika sorters pizza! Det blir en rolig och smakrik upplevelse där du lär dig alla tips och knep för att göra den perfekta pizzan!

Deg - En bra deg är a och o för ett lyckat pizzabak. Vi börjar med att göra deg från grunden.

Pizza fritta - Friterad pizza! Syndigt gott.

Neapolitansk pizza - Orginalet som görs med hög hydrering, vilket innebär en lösare deg, och sedan gräddas i en ugn som håller 500 grader.

Panuozzo - Mackornas macka! På överblivna degar bakar vi det Neapolitanska brödet Panuozzo. Alla deltagare får ta med sig några bröd hem.

Citronsorbet - Syrlig, len sorbet på Amalficitroner. Vi gör den från grunden och kör den  i glassmaskinen innan servering.

Alkoholfri dryck och kaffe serveras under matlagningskursen och till middagen. Matlagningen pågår i ca 4 timmar följt av måltiden. Alla deltagare får recept för kvällens meny. Förkläden finns att låna. Möjlighet att handla varor från Netfood i samband med kursen. 

  • Pris Netfood medlem: 950 kr/person - Pris Icke medlem: 1 200 kr/person
  • Datum & tid: Onsdag 15 oktober, 17:00-22:00
  • Anmäl intresse till kursen, maila till lagamat@netfood.se
    Obs minsta antal deltagare är 10 st personer/kurstillfälle.

Laga mat med Anders och Clarence

Anders har sina rötter i Toscana, men hans passion sträcker sig även till det syditalienska köket. Clarence är en hängiven matlagare med ett hjärta som slår för Neapel – och inte minst för stadens älskade fotbollslag, Napoli.

×