Neapolitansk Pizza - 3 rätter
Neapel (Napoli) i Italien anses vara pizzans födelseplats. Den klassiska napolitanska pizzan utvecklades där på 1700- och 1800-talet. Napolitansk pizza har en tunn, mjuk botten med lite tjockare kanter.
Neapolitansk Pizza - 3 rätter
Välkommen till vår pizzakurs med Carlo från Neapel som lär oss att baka tre olika sorters pizza! Det blir en rolig och smakrik upplevelse där du lär dig alla tips och knep för att göra den perfekta pizzan!
Neapolitansk pizza - Orginalet som görs med hög hydrering, vilket innebär en lösare deg, och sedan gräddas i en ugn som håller 500 grader.
Pizza in teglia- En rektangulär pizza som bakas på en ugnsplåt. Den har en tjockare och luftigare botten, nästan som ett focaccia-bröd, och är mjuk inuti men krispig på ytan.
Pizza fritta - Friterad pizza! Syndigt gott.
Alkoholfri dryck och kaffe serveras under matlagningskursen och till middagen. Matlagningen pågår i ca 2 timmar följt av måltiden. Alla deltagare får recept för kvällens meny. Förkläden finns att låna. Möjlighet att handla varor från Netfood i samband med kursen.
(Glöm ej ange vilket datum!) Obs minsta antal deltagare är 6 st personer/kurstillfälle.
Laga mat med Carlo
Carlo är äkta Napolitanare och pizzaentusiast.