Italiensk vit-tryffel-meny - 4 rätter
Vit vintertryffel eller Albatryffel som den också kallas är världens mest eftertraktade svamp. Den doftar himmelskt och kommer bäst till sin rätt genom att hyvlas tunt över en pasta eller risotto. Vår tryffel kommer från kompisen Paolo som är tryffeljägare från San Giovanni D'Asso, i södra Toscana.
Vit-tryffel-meny - 4 rätter
Antipasto - Bröd och smör med färsk vit tryffel från San Giovanni D'Asso.
Primo Piatto - Risotto med vit tryffel från San Giovanni D'Asso.
Secondo Piatto - Carne Cruda med vit tryffel från San Giovanni D'Asso.
Dolce - Pannacotta med kanderade nötter och säsongens bär.
Alkoholfri dryck och kaffe serveras under matlagningskursen och till middagen. Matlagningen pågår i ca 2 timmar följt av måltiden. Alla deltagare får recept för kvällens meny. Förkläden finns att låna. Möjlighet att handla varor från Netfood i samband med kursen.
(Glöm ej ange vilket datum!) Obs minsta antal deltagare är 6 st personer/kurstillfälle.
Laga mat med Anders
Under några år drev jag och min familj ett hotell i den lilla byn Monterongriffoli, på den toscanska landsbygden. I köket lagade jag genuin italiensk mat från grunden med råvaror från lokala producenter. Men det var ingen ”one man show”, jag var sällan ensam vid spisen. Hotellgäster, grannar från byn eller vänner från Sverige hjälpte ofta till bland grytor och karotter. Så vill jag ha det på mina matlagningskurser: socialt, välkomnande och roligt. Jag står för kunskapen och erfarenheten, men maten skapar vi tillsammans. Oavsett om du är en fullfjädrad hemmakock eller en novis på italiensk matlagning så lovar jag dig en upplevelse som kommer att höja dina färdigheter som matlagare.